Les inundacions del Brasil deixen almenys un centenar de víctimes i 400 persones desemparades

Les fortes pluges han afectat, sobretot, la ciutat de Petrópolis, on han quedat vora 10.000 famílies en àrees amb perill de solsides o danys per l’aigua

Vista aèria d'una de les zones de la ciutat de Petrópolis, prop de Rio de Janeiro, que ha quedat assolada per les pluges intenses
Vista aèria d'una de les zones de la ciutat de Petrópolis, prop de Rio de Janeiro, que ha quedat assolada per les pluges intenses / Reuters

Les fortes pluges caigudes a la regió serrana de Rio de Janeiro, al Brasil, ja deixen almenys un centenar de víctimes mortals. La xifra podria incrementar-se en les pròximes hores, segons han advertit les autoritats locals, perquè els danys materials i les dificultats de comunicació són tantes que, ara per ara, es desconeix la dimensió real de la catàstrofe i és impossible determinar la quantitat de gent desapareguda.

Coneguda com "la ciutat imperial" del Brasil, la ciutat de Petrópolis, situada a uns 70 quilòmetres de Rio de Janeiro, va acumular en només sis hores 259 mil·límetres de pluja entre la vesprada i nit del dimarts, més que el que es preveia per a tot el mes de febrer, que era de 238 mil·límetres.

Alguns dels agents que busquen víctimes entre els enderrocs que han deixat les inundacions
Alguns dels agents que busquen víctimes entre els enderrocs que han deixat les inundacions / Reuters

D’acord amb l’últim balanç oficial, s’han registrat 94 víctimes mortals, entre elles huit menors. A més, s’ha rescatat 24 persones, n'hi ha quasi 400 desemparades i una xifra important de gent ferida o desapareguda a Petrópolis. Aquesta població està en estat de calamitat pública i ha registrat inundacions o solsides de terra en almenys 89 punts de la ciutat, especialment al barri Alto de la Sierra, una zona residencial.

El governador de Rio de Janeiro, Claudio Castro, considera que la situació és "quasi de guerra" i destaca que la tragèdia es va iniciar "de la nit al dia". L’alcalde de Petrópolis, Rubens Bomtempo, afirma que encara no és possible precisar la dimensió total de la catàstrofe, però calcula que prop de 10.000 famílies estan en àrees de risc.

Bombers busquen persones atrapades o desaparegudes en el fang i els enderrocs
Bombers busquen persones atrapades o desaparegudes en el fang i els enderrocs / Reuters

La tragèdia es repeteix onze anys després que un fort temporal segara la vida de més de 900 persones a Petrópolis i en altres ciutats serranes de Rio de Janeiro, en la que es va considerar la principal tragèdia climàtica mai registrada al Brasil.

També et pot interessar

stats