Les inundacions a Alemanya i Bèlgica deixen ja 156 morts i més d'un miler de persones desaparegudes

La policia alemanya ha confirmat 618 ferits, la majoria a la vall d'Ahr, on les carreteres segueixen bloquejades i els ponts destruïts

Vista general de la zona afectada per les inundacions després de les fortes pluges a Schuld, Alemanya
Vista general de la zona afectada per les inundacions després de les fortes pluges a Schuld, Alemanya / Reuters

Les fortes pluges i les inundacions en diversos països del centre d'Europa estan deixant un nombre molt elevat de morts i danys considerables en habitatges i infraestructures, especialment a Alemanya, amb més d'un centenar de defuncions i, en menor mesura, a Bèlgica, amb 23.

Alemanya és el focus principal d'aquesta tragèdia, ja que almenys 133 persones han mort en l'oest del país a causa de les inundacions provocades per les devastadores pluges. Tot i això, la Policia tem que la xifra continue augmentant en les pròximes hores ja que encara hi ha més d'un miler de persones desaparegudes.

El nombre de desapareguts és difícil d'estimar amb precisió, ja que, segons una portaveu del districte d'Ahrweiler, s'ha produït un col·lapse de les línies de telefonia mòbil, per la qual cosa no s'ha pogut contactar amb moltes persones. La policia alemanya ha confirmat 618 ferits, la majoria a la vall d'Ahr, on les carreteres continuen bloquejades i els ponts s'han assolat.

Les brigades de rescat continuen buscant supervivents a la regió d'Eifel, on dijous a la nit les inundacions van arrasar poblacions senceres, i encara hi ha desenes de persones desaparegudes.

Les inundacions han causat talles de carreteres i de centenars de quilòmetres de línies de ferrocarril. A més, les autoritats han advertit que la gent ha d'apartar-se dels voltants dels rius i que no entren en soterranis inundats perquè hi ha el perill de patir descàrregues elèctriques.

El ministre alemany de l'Interior, Horst Seehofer, ha assegurat que les devastadores inundacions es deuen a la crisi climàtica i ha demanat accelerar les mesures per a fer-li front. "Ningú pot dubtar que aquesta catàstrofe està relacionada amb la crisi climàtica", ha dit en declaracions a la revista 'Der Spiegel'.

Els enderrocs cobreixen els carrers de la localitat de Schuld
Els enderrocs cobreixen els carrers de la localitat de Schuld / Sascha Steinbach (Efe)

Bèlgica declara un dia de duel nacional

Pel que fa a Bèlgica, les pluges torrencials han deixat 23 persones mortes i vora 20 més desaparegudes, així com milers d'afectats i enormes danys materials al sud del país que hauran de ser quantificats els pròxims dies. La ministra de l'Interior, Annelies Verlinden, ha informat que nou dels morts encara no han pogut ser identificats i que "continua sense descans la recerca" de les persones desapareguts.

Les inundacions han deixat carreteres tallades, trànsit ferroviari interromput, unes 20.000 persones sense electricitat i fins i tot habitatges sense aigua potable, tant a la província de Lieja com en moltes altres localitats del sud del país.

El primer ministre del país, Alexander De Croo, qui ha comparegut en roda de premsa, ha anunciat que s'ha declarat un dia de duel nacional al país i que es reduiran les celebracions per la festa nacional belga, que és el 21 de juliol.

Soldats alemanys ajuden en l'evacuació d'un hospital inundat a Bad Neuenahr
Soldats alemanys ajuden en l'evacuació d'un hospital inundat a Bad Neuenahr / Constatin Zinn (Efe)

Luxemburg i Holanda declaren l’estat de catàstrofe natural

A Luxemburg, on en algunes zones es van arribar a registrar fins a 100 litres de pluja per metre cúbic, el govern de Xavier Bettel ha declarar l'estat de desastre natural per la "dramàtica situació" que viu el país, on de moment no s’han lamentat víctimes mortals.

També el govern neerlandés ha declarat l'estat de catàstrofe natural a Limburg, regió limítrofa amb Alemanya, on milers de veïns han sigut evacuats com a mesura de precaució per la pujada del nivell d'aigua en els rius.

Mentrestant, a Suïssa les autoritats continuen mantenint la màxima alerta en nombrosos llacs, que han arribat a desbordar-se aquesta setmana.

També et pot interessar

stats