Interpol demana a la Xina que aclarisca el parador del seu president, Meng Hongwei

La premsa d'Hong Kong ha desvelat que aquest antic membre del govern xinés pot haver sigut víctima d'una porga interna del règim.

El president d'Interpol, Meng Hongwei, a Bali, Indonèsia
El president d'Interpol, Meng Hongwei, a Bali, Indonèsia / EPA, Europa Press

Interpol ha demanat a la Xina que aclarisca el parador del president de l'organització internacional de policia, el xinés Meng Hongwei, desaparegut després d'arribar al seu país a finals de setembre.

El secretari general d'Interpol, Jürgen Stock, al capdavant de l'organització de manera interina, ha assenyalat que han demanat aclariments a les autoritats xineses "a través dels canals oficials de les forces de seguretat", segons un comunicat de l'organisme difós en Twitter.

Stock espera "una resposta oficial de les autoritats xineses que responga a les preocupacions" sobre la desaparició de Hongwei, qui, segons la premsa del seu país, hauria sigut retingut i estaria sota recerca.

Un portaveu del Ministeri d'Exteriors francés ha assegurat aquest dissabte que el govern està informat de la desaparició del responsable de la policia internacional. "Però en aquest moment no sabem res més", ha subratllat.

La fiscalia de Lió, on està la seu d'Interpol, va obrir aquest divendres una investigació per la desaparició de Meng, el rastre del qual es va perdre el 29 de setembre quan va embarcar en un avió amb destinació al seu país.

Possible víctima d'una porga interna

La premsa d'Hong Kong ha desvelat recentment que aquest antic membre del govern xinés estava sent investigat en el seu país, i que pot haver sigut víctima d'una porga interna del règim.

La seua esposa, que està amb els seus fills a Lió, va deixar passar uns dies sense notícies del seu marit, però després en va posar la desaparició en coneixement de les autoritats.

De moment, els agents francesos han pogut determinar que Meng va prendre l'avió que l’havia de portar a la Xina, i des d'eixe moment es perd la pista de l'alt funcionari.

Meng era subsecretari de Seguretat de la Xina i al novembre de 2016 va ser nomenat president d'Interpol en substitució de la francesa Mireille Ballestrazzi, un càrrec eminentment honorífic, però que així i tot va ser molt criticat per les organitzacions defensores dels drets humans.

També et pot interessar

stats