La intel·ligència nacional dels EUA alerta de noves ingerències russes per a alterar les pròximes eleccions

El president Donald Trump ha manifestat el seu escepticisme sobre la intromissió de Rússia en les eleccions dels EUA.

Dan Coats, director de la intel·ligència nacional dels EUA
Dan Coats, director de la intel·ligència nacional dels EUA / Shawn Thew (Efe)

El director de la intel·ligència nacional dels EUA, Dan Coats, va declarar ahir dijous 2 d'agost, en una roda de premsa convocada a la Casa Blanca, que Rússia està darrere d'alguns intents reals d'interferir en les pròximes eleccions legislatives, previstes per a novembre, i dividir així la societat nord-americana. Coats ha advertit d'una "àmplia campanya de missatges per part de Rússia” per a "debilitar" el país, a través de mitjans de comunicació, xarxes socials, etc. També han tingut constància que els russos han intentat hackejar i robar informació dels candidats i del govern. Coats, juntament amb l'assessor de Seguretat Nacional, John Bolton, ha explicat que s'estan esforçant per a protegir la integritat de les eleccions que se celebraran al novembre, i també la de les eleccions presidencials del 2020.

Per la seua banda, Donald Trump ha manifestat el seu escepticisme sobre la intromissió de Rússia en les eleccions, la qual cosa ha provocat acusacions per part de diversos polítics, tant demòcrates com republicans, que consideren que Trump està ignorant una amenaça real per a la democràcia dels EUA. Trump ha declarat que encara que té una "gran confiança en el seu equip d'intel·ligència", el president Putin va ser "extremadament vehement" a l’hora de negar aquesta informació en la reunió que els dos presidents van mantindre el 16 de juliol a Hèlsinki, Finlàndia.

Les interferències de Rússia en les eleccions presidencials dels EUA l'any 2016 estan sent investigades per un jutjat federal especial, així com la possible cooperació amb la campanya presidencial de Donald Trump. El president ha insistit en moltes ocasions que no hi ha hagut cap intent de col·lusió per part de Rússia en la seua campanya. Els responsables de Facebook van declarar el dimarts passat que havia descobert una nova campanya d'influència política per a enganyar els usuaris i provocar dissensions entre els votants abans de les eleccions legislatives, encara que no podien confirmar l'origen de la informació.

També et pot interessar

stats