Indonèsia inicia una campanya electoral marcada per l’economia i l’islamisme

Els comicis enfrontaran el president actual, Joko Widodo, i l’exgeneral Prabowo Subianto

El president, Joko Widodo, i l’exgeneral, Prabowo Subianto
El president, Joko Widodo, i l’exgeneral, Prabowo Subianto / Adi Weda (Efe)

Indonèsia ha començat la campanya electoral de les eleccions presidencials del pròxim abril, en què seran clau l’economia i el vot musulmà més conservador. Els comicis enfrontaran el president, Joko Widodo, i l’exgeneral, Prabowo Subianto. 

Els actes que han iniciat la carrera electoral han sigut l’assignació de números que identificaran cada candidatura i una desfilada. El començament està marcat per una depreciació de la rúpia que, a principi de setembre va arribar a mínims històrics davant de la incertesa en l’economia global. 

Widodo, conegut popularment com a Jokowi, es presenta junt amb Maruf Amin, candidat a vicepresident i president del Consell d’Ulemes d’Indonèsia, per a potenciar-ne la credencial davant del vot musulmà conservador. 

El candidat Probowo, derrotat en les eleccions de fa cinc anys, es presenta junt amb Sangiada Uno, un empresari de 49 anys que va dimitir com a vicegovernador de Jakarta amb el qual busca apel·lar al vot jove. 

La comissió electoral ha indicat que més de 187 milions de ciutadans podran votar en els comicis. El 88% dels més de 260 milions d’indonesis són musulmans, i prop de tres quarts de la població viuen a l’illa de Java i de Sumatra. 

També et pot interessar

stats