Indonèsia estudia convertir les zones afectades pel terratrémol en fosses comunes

Segons l'últim recompte oficial, el desastre ha causat 1.649 morts i 265 desapareguts.

Unes 62.000 persones segueixen desplaçades en 147 refugis que hi ha en la zona afectada pel terratrémol. Efe
Unes 62.000 persones segueixen desplaçades en 147 refugis que hi ha en la zona afectada pel terratrémol. Efe

Les autoritats indonèsies estudien convertir en fosses comunes les zones més afectades pel terratrémol i el tsunami que va arrasar fa nou dies la regió central de l'illa de Cèlebes, on els equips de rescat segueixen recuperant cadàvers.

Segons l'últim recompte oficial, el desastre ha causat 1.649 morts i 265 desapareguts, però les ONG que treballen a les zones més castigades estimen que les xifres podrien multiplicar-se.

L'agència de cerca i rescat Basarnas ha assenyalat que les tasques de cerca s'han perllongat una setmana més dels set dies que habitualment es preveuen per a aquest tipus de desastres naturals.

Als barris de Balaroa i Petobo, en la capital provincial, Palu, dues de les zones més afectades, hi hauria més d'un miler de persones soterrades, segons afirma Andy Sandhi, de l'organització Aksi Cepat Tanggap (ACT). Aquestes dues zones, on se centren gran part dels esforços de bombers, Creu Roja, militars i ONG, van quedar sepultades pels devessalls de fang i per la liqüefacció del sòl.

Aquest fenomen ocorre quan un fort moviment tel·lúric colpeja un sòl de terra poc sòlida i amb grans borses d'aigua, fet que provoca l'enfonsament del terreny i allibera una gran quantitat de fang que arrossega els edificis.

Unes 62.000 persones segueixen desplaçades en 147 refugis que hi ha en la zona afectada pel terratrémol. Mentre, l'assistència humanitària comença a arribar a les zones més remotes.

També et pot interessar

stats