Indemnitzen amb 6 milions de dòlars la família d'un home negre assassinat per la policia als EUA

Ronell Foster va rebre un tir al clatell d'un agent de policia perquè es va negar a ser detingut.

Protestes contra la brutalitat policial a Rochester, Nova York
Protestes contra la brutalitat policial a Rochester, Nova York / AFP

La família de Ronell Foster, mort a mans d'un agent de policia l'any 2018, rebrà una indemnització de 5,7 milions de dòlars després de la demanda que van imposar contra el mateix agent i la ciutat de Vallejo, a l'estat nord-americà de Califòrnia.

L'home va morir després que l'agent l'intentara detenir-lo per conduir una bicicleta de nit sense llum, incomplint així una normativa legal. Davant la negativa de Foster de ser detingut, i la posterior disputa violenta que va haver-hi entre els dos, l'agent li va disparar al clatell.

La família va presentar una denúnica després que l'agent Ryan McMahon fora absolt en declarar-se justificat l'ús letal de la força de l'agent en defensa pròpia. Amb la resolució favorable d'aquesta denúncia, ara la ciutat de Vallejo abonarà 500.000 dòlars a la família de Foster, mentre que la resta de la sanció la pagarà l'asseguradora municipal.

La resolució d'aquesta demanda arriba poques setmanes després que un altre home afroamericà que circulava amb bicicleta, Dijon Kizzee, morira a mans d'un altre agent de policia a Los Angeles, qui també va argumentar que va usar l'arma en defensa pròpia.

La mort de Kizzee ha reactivat les protestes en el sud de Los Angeles contra la brutalitat policial amb les minories racials del país.

També et pot interessar

stats