Els incendis a Grècia continuen sense control

Almenys 34.000 hectàrees estan afectades pel foc que continua cremant Rodes, Corfú i Eubea

Flames pròximes a una població grega / À Punt NTC

Grècia continua lluitant contra els grans incendis forestals, amb els principals focus a les illes de Rodes, Corfú i Eubea, on les flames continuen sense control. I la lluita contra el foc, ha provocat una tragèdia humana. Aquest dimarts s’ha estavellat un avió cisterna a Ubea, illa situada al nord-est d’Atenes. El resultat, dues víctimes mortals, dos militars de 27 i 34 anys.

En un vídeo publicat per la televisió pública ERT es pot veure com l'avió s'estavellava després de llançar aigua sobre el front de foc, i com segons després es produeix una gran explosió. A més, les autoritats van trobar en la mateixa illa el cos sense vida d'un ramader, que havia desaparegut diumenge quan va començar el gran incendi forestal en la zona.

A Rodes, on està el foc més gran, 270 bombers amb 55 vehicles, dos avions i cinc helicòpters tracten d’apagar les flames, que aquesta vesprada s’han desplaçat cap al sud de l’illa. S’han cremat diverses cases i s’han evacuat almenys quatre localitats. Un total de 19.000 persones —entre d’elles 7.000 turistes— han sigut traslladades a altres llocs de l’illa. En tot cas, continuen arribant els viatgers a la part nord de Rodes, no afectada pels incendis.

Les flames amenacen també una rara espècie de daina anomenada dama-dama, que es pot trobar només a Rodes i a Mesopotàmia. En alguns vídeos que circulen en les xarxes socials es poden veure desenes d'aquests cérvols morts a la vora les carreteres regionals de l'illa, així com tortugues i altres animals salvatges i de granja.

Mentrestant, un altre gran incendi forestal segueix fora de control per tercer dia consecutiu a l'illa de Corfú, en el nord-est de Grècia. Aquesta vesprada les flames s'han propagat cap a la costa nord de l'illa, la qual cosa ha obligat a evacuar quatre pobles costaners. Aquest foc va obligar a evacuar dilluns a la matinada, com a mesura de precaució, uns 2.500 turistes de pobles de la costa oriental de Corfú.

Des de la vesprada del dilluns fins ara s'han declarat 53 incendis forestals a Grècia, segons dades dels bombers. En els últims set dies s'han cremat almenys 34.000 hectàrees de terreny forestal i agrícola en tot el país, va informar hui el diari Kathimerini.

També et pot interessar

stats