Els incendis forestals a Austràlia avancen sense control i deixen ja 17 persones mortes

Vora 50.000 habitatges es troben sense electricitat a la costa de Nova Gal·les del Sud.

Reuters
Reuters

Els incendis forestals a Austràlia han causat la mort aquest dimecres de tres persones més, amb la qual cosa el nombre total ascendeix a 17 en els últims mesos. Mentrestant, els helicòpters militars donen suport a les tasques d'extinció i rescat.

Els bombers es troben combatent les flames i intentant contactar amb les comunitats aprofitant un descens en les temperatures abans del dissabte, quan s'esperen 40 graus.

Vora 50.000 habitatges es troben sense electricitat a la costa sud de Nova Gal·les del Sud, l'estat més afectat pels incendis d'aquesta temporada i on uns 2.500 bombers combaten més d'un centenar d'incendis.

Es preveu que helicòpters militars i vaixells de la Policia i la Marina es despleguen per a assistir en les tasques d'evacuació de milers de persones que estan atrapades en una platja de la localitat de Mallacoota, situada a East Gippsland.

Els incendis a Austràlia, considerats uns dels pitjors de les últimes dècades, han cremat més de tres milions d'hectàrees des del setembre passat.

També et pot interessar

stats