Els incendis forestals arrasen 575.000 hectàrees a Austràlia des del juliol

Més d'un miler de bombers combaten 99 incendis, 55 dels quals cremen sense control i 15 amb nivells d'emergència.

El fum amb tonalitats taronges cobreix el cel a Port Macquarie (Austràlia)
El fum amb tonalitats taronges cobreix el cel a Port Macquarie (Austràlia) / Laura Begbie (Reuters)

Més d'un centenar d'incendis forestals, dels quals més de la meitat cremen sense control, arrasen aquest divendres l'est d'Austràlia. El país està afectat per una de les pitjors sequeres en més de cent anys i ja s'han cremat unes 575.000 hectàrees des del juliol fins al novembre.

El portaveu dels bombers ha recalcat que la quantitat de terrenys consumits pel foc, que supera el doble de la grandària de la superfície de Luxemburg, podria augmentar dràsticament ja que fa poc que ha començat la temporada d'incendis a Austràlia, que el 2018 va registrar el tercer any més calorós.

A l'estat de Nova Gal·les del Sud, la capital del qual és Sydney, més d'un miler de bombers combaten 99 incendis, dels quals 55 que cremen sense control i 15 amb nivells d'emergència, en una jornada de temperatures per damunt dels 30 graus i forts vents.

Les flames s'escampen en tots dos costats en certs trams de la carretera Pacific Highway, la principal de la costa est d'Austràlia, així com la de l'interior, la New England Highway, per la qual cosa se n'han tallat alguns trams.

També et pot interessar

stats