Els incendis de Califòrnia ja han deixat 23 morts

Més de 100 persones continuen desaparegudes per l'incendi més destructiu de la història d'aquest estat.

Les flames han arrassat edificis i boscos
Les flames han arrassat edificis i boscos

El foc continua avançant a Califòrnia i deixa almenys 23 morts, una xifra que podria pujar perquè encara queden més de 100 persones desaparegudes. L'incendi ha estat batejat com Camp Fire i està considerat el més destructiu de la història de Califòrnia. 

Segons les últimes estimacions del Departament Forestal i de Protecció contra Incendis de l'estat, les flames han arrasat al voltant de 42.500 hectàrees, han cremat més de 6.500 edificis i han .  obligat a evacuar més de 300.000 mil persones. Molts d’ells han abandonat les seues cases només amb el que portaven damunt i podien transportar en els seus vehicles. Les

LE autoritats de Califòrnia han demanat ajuda a la resta d’estats, crida a la qual ha respost el president dels Estats Units, Donald Trump, des de França. Trump ha culpat de la situació al governador demòcrata de Califòrnia i la seua “absoluta mala gestió dels boscos” i ha amenaçat  amb cancel·lar futures ajudes federals.

Actualment, tres grans incendis continuen actius, el més virulent és l’anomenat “Camp Fire”, al nord de l'estat, que, en poc més de 24 hores, ha arrasat 28.000 hectàrees. Literalment les flames han fet desaparéixer la localitat de Paradise, de 26.000 habitants, a uns 280 quilòmetres de San Francisco. De fet, a aquesta ciutat s'ha declarat l’alerta roja per la mala qualitat de l'aire. 

Altres dos focs assolen el sud de l'estat, un d'ells, ha arribat a la ciutat de Malibú, coneguda per ser el lloc de residència de famosos. 

També et pot interessar

stats