Els incendis de Califòrnia deixen ja 66 víctimes mortals

Una setmana després que es declararen els dos focs, 631 persones continuen desaparegudes.

Els incendis de Califòrnia deixen ja 66 víctimes mortals
Els incendis de Califòrnia deixen ja 66 víctimes mortals

Una setmana després que es declararen els dos focs gegantescos que continuen actius al nord i al sud de Califòrnia, els incendis han deixat ja 66 víctimes mortals i s’ha duplicat el nombre de persones desaparegudes fins a 631. 

Tot i aquestes dades, els bombers han aconseguit guanyar un poc de terreny a les flames en les últimes hores. Han aconseguit contindre el foc en un 40% del seu perímetre, després d'un parell de dies en els quals els esforços havien sigut pràcticament en va a causa de les condicions meteorològiques desfavorables.

El comtat de Butte, al nord de l'estat, on encara continua en flames l’incendi conegut com Camp Fire, ja és el més mortífer de la història de Califòrnia amb 63 víctimes mortals. La majoria dels desapareguts resideixen a la població de Paradise, de 26.000 habitants, que va quedar completament engolida per les flames.

D'acord amb els càlculs més recents, el Camp Fire ha cremat un total de 10.321 edificis i ha arrasat 56.655 hectàrees.

Les altres tres víctimes mortals s’han produït en l'altre gran foc que crema al sud de l'estat, prop de Los Angeles, on les autoritats no han informat que hi haja cap persona sense localitzar.

El governador de Califòrnia, Jerry Brown, i el secretari d'Interior nord-americà, Ryan Zinke, han promés auxili estatal i federal per a ajudar en les tasques de recuperació.

S'espera que el president Donald Trump visite dissabte Califòrnia per a trobar-se amb les víctimes dels incendis.

També et pot interessar

stats