Els incendis de Califòrnia deixen ja 42 morts

Les denúncies per desapareguts han pujat fins a 228 mentre els agents i els serveis d’emergència mantenen les maniobres de rescat.

Servei de bombers actuant als incendis de Califòrnia

Altres 13 cossos sense vida s’han trobat esta matinada a la zona nord de Califòrnia afectada per l’incendi batejat com Camp Fire. Això fa augmentar la xifra total de víctimes mortals fins a 42.

En declaracions als mitjans de comunicació, el xèrif del comtat de Butte, Kory Honea, ha explicat que dels 13 morts trobats aquest dilluns, 10 estaven a la ciutat de Paradise, de 26.000 habitants, i que ha quedat completament engolida per les flames, mentre que els altres tres es van localitzar al poble de Concow.

A més, 228 persones més continuen desaparegudes a causa dels incendis. "Fins ara n’hem localitzat 107 que estaven desaparegudes", ha explicat Honea en declaracions a la premsa nord-americana. El xèrif ha subratllat que el més probable és que la majoria de desapareguts es troben fora de perill després de fugir de les flames.

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha aprovat hui la sol·licitud de Califòrnia per a declarar els incendis "desastre d'especial gravetat". Aquesta mesura permetrà oferir als afectats per les flames ajuda financera del govern federal per a allotjament, desocupació, despeses legals i tractament psicològic.

"Acabe d'aprovar la sol·licitud de desastre d'especial gravetat per a l'estat de Califòrnia. Volia respondre de manera ràpida per a alleujar una mica aquest increïble patiment. Estic amb vosaltres", ha escrit Trump en el seu compte de Twitter.

També et pot interessar

stats