Els immigrants amb “talent i experiència” seran prioritaris al Regne Unit post-Brexit

El govern britànic ha presentat el llibre blanc, un manual sobre el nou sistema migratori que s'aplicarà amb l'eixida de la UE.

Londres
Londres / Europa Press

El ministre britànic d'Interior, Sajid Javid, ha donat a conéixer el llibre blanc sobre el nou sistema migratori que s'aplicarà al Regne Unit després de l’eixida de la Unió Europea, enmig d'un ambient de crisi per la incertesa de saber si s'arribarà a un acord amb Brussel·les o si el Brexit tindrà lloc sense cap pacte.

Com ja s'ha avançat als mitjans de comunicació, la nova regulació en matèria migratòria donarà prioritat als treballadors qualificats, i al “talent i l'experiència”, com a forma de controlar l'entrada d'estrangers.

També s'ha assegurat que el govern no tindrà en compte el país de procedència dels immigrants, sinó que les seues qualificacions siguen les que necessita el país, i que el nou orde no tindrà com a objectiu reduir la immigració a menys de 100.000 persones a l'any, com el tenia fins ara.

Segons Javid, des de Londres estan assumint el control de les fronteres, i treballen per introduir un nou sistema “que funcione per a interés del poble britànic”, però són moltes les veus crítiques que asseguren que el Regne Unit s'arrisca a reduir dràsticament les persones que treballen en el servei nacional de salut, la recol·lecció de cultius o el lliurament de productes als comerços de tot el país.

També et pot interessar

stats