Huit alpinistes han mort a l'Everest en una setmana

Les autoritats nepaleses apunten que hi ha haver quatre decessos per culpa d'un embós a la "zona de la mort".

VÍDEO | Huit alpinistes han mort a l\'Everest en una setmana

Ja són nou els alpinistes que han perdut la vida aquesta temporada a l'Everest, huit durant l’última setmana. Segons les autoritats nepaleses, quatre dels decessos es van produir per l'embós que es va formar fa tres dies en la coneguda com a "zona de la mort". Davant d’aquestes dades els alpinistes exigeixen més control a la zona.

Els alpinistes atribueixen la majoria de les mort a la debilitat, el cansament, els retards en l’arribada al cim de la muntanya i la falta de preparació de molts dels que pugen a la muntanya.

Garrett Madison, de l’empresa nord-americana Madison Mountaineering, ha dit que molts dels que escalen l’Everest “no estan ben qualificats o no estan preparats” per a ascendir o descendir la muntanya de manera segura.

Rafael Vidaurre i Juan Carlos Gómez van participar en la primera expedició de valencians a l’Everest i critiquen la mancança de control del govern nepalés. Demanen que s’acredite l’experiència dels alpinistes i que no es convertisca en un parc d’atraccions, sinó que siguen persones que “tinguen un interés esportiu i que estiguen preparades”, afirma Juan Carlos Gómez, cap de l’expedició valenciana a l’Everest el 1991. 

També et pot interessar

stats