Houston dona l'últim adeu a George Floyd

La jutgessa imposa una fiança d’1,25 milions de dòlars a Derek Chauvin, l’expolicia de Minneapolis acusat d’assassinat en segon grau.

Imatge de portada: Memorial a George Floyd, aquest dilluns a Houston

Centenars de persones s’han congregat aquest dilluns per a acomiadar George Floyd a l’església The Fountain of Praise de Houston, Texas. La seua ciutat natal dona un últim adeu a l’home que va ser assassinat a mans d’un agent de policia el passat 25 de maig a Minneapolis, un succés que ha generat una allau de manifestacions contra el racisme i la violència policial.

Les portes d’aquest temple religiós han obert poc abans del migdia, però moltes persones ja esperaven des de primera hora del matí per a assegurar-se que podrien donar l’últim adeu a aquest home, de 46 anys, que s’ha convertit en un símbol contra el racisme policial a tot el món. El fèretre, banyat completament en or, ha estat exposat al llarg de la jornada perquè els residents de Houston, la seua ciutat natal, pogueren retre-li homenatge.

Una jove porta una pancarta al funeral de George Floyd / Godofredo A. Vasquez (Efe)

L’organització del funeral sols ha permés l’accés a 15 persones a l’hora al recinte, per motius de seguretat a causa de la crisi del coronavirus. No obstant això, aquesta mesura de seguretat no ha impedit que centenars de persones s’acostaren fins a aquest lloc de culte a expressar el seu respecte i a donar el condol a la família.

“Hem volgut estar ací per a estar al costat de la família i per a recordar que nosaltres seguirem el que ell va començar, un moviment contra la injustícia”, ha dit Alberto Sánchez, un mexicà establit al sud de Texas. És el mateix que compartia un altre home, que no va voler revelar el seu nom i que des de primera hora del matí s’havia apostat enfront de l’església per a reclamar “igualtat de drets amb els homes blancs”. “Continuem sent assassinats, no solament per la policia. Fins i tot el sistema educatiu ens margina i ens aparta”, ha manifestat, al mateix temps que instava les autoritats “a treballar pel canvi”.

Fiança d’1,25 milions de dòlars per a l’acusat d’assassinar George Floyd

L’expolicia de Minneapolis acusat d’homicidi, Derek Chauvin, va comparèixer ahir davant el tribunal presidit per la jutgessa Jeannice Jenkins, que li ha imposat una fiança d’1,25 milions de dòlars, amb l’opció de reduir-la a un milió en cas de respectar certes condicions. La magistrada ha establit que per a poder acurtar aquesta xifra, Chauvin haurà de comprometre’s a complir la llei, comparéixer davant del tribunal, no treballar per a les forces de seguretat o seguretat privada, renunciar a les armes de foc i qualsevol permís d’armes, no abandonar l’estat de Minnesota i no tindre contacte amb la família de George Floyd.

Ni Chauvin ni el seu advocat, Eric Nelson, han posat objecció a la fiança ni a aquestes condicions durant aquesta vista judicial que es va prolongar durant uns quinze minuts. L’acusat s’ha presentat davant la jutgessa de manera telemàtica des de la presó d’Oak Park Heighs, on es troba tancat sota l’acusació d’assassinat en segon grau. Segons la legislació de l’estat de Minnesota, l’assassinat en segon grau és el que ocasiona la defunció d’algú sense intenció mentre s’infligeixen danys i pot ser penat amb fins a 40 anys de presó.

També et pot interessar

stats