Hong Kong torna a eixir al carrer per a exigir que es complisquen els drets humans

Protesten contra el govern i el règim de Pequín, en una de les mobilitzacions més multitudinàries des que començaren fa sis mesos.

Els manifestants protesten a Hong Kong en la marxa pels drets humans
Els manifestants protesten a Hong Kong en la marxa pels drets humans / Danish Siddiqui (Reuters)

La ciutadania de Hong Kong han tornat a eixir als carrers aquest diumenge. Quan es compleixen sis mesos de l'inici de les protestes en aquesta ciutat semiautònoma xinesa, els ciutadans prodemocràcia han assistit a una marxa contra el govern i el règim autoritari de Pequín.

Centenars de milers de manifestants hongkonguesos (800.000, segons els organitzadors i 183.000, segons la policia han participat en una de les protestes més multitudinàries dels últims mesos amb motiu del Dia dels Drets Humans. Demanen al seu govern que "responga a les exigències per a protegir els drets humans internacionals i defensar la dignitat humana", han explicat els organitzadors de les protestes.

Les manifestacions a Hong Kong van començar al juny arran d'un polèmic projecte de llei d'extradició, que ja ha sigut retirat pel govern. Amb el temps s'ha convertit en un moviment que busca una millora dels mecanismes democràtics de Hong Kong i una oposició a la ingerència cada vegada més gran de Pequín.

També et pot interessar

stats