Hong Kong es desperta amb més enfrontaments als carrers

La jornada de dilluns va deixar un balanç de 128 ferits i 260 detinguts.

Hong Kong es desperta amb més enfrontaments als carrers
Hong Kong es desperta amb més enfrontaments als carrers
12 de novembre 2019 - 08:58

La jornada de dilluns va ser una de les pitjors que es recorden des que començaren els disturbis a Hong Kong. Als carrers es van viure moments de tensió que van acabar amb 128 persones ferides (35 dones i 93 homes) i 260 detingudes. La ciutat també va ser testimoni de com un policia de trànsit va disparar un xic de 21 anys i com les forces de seguretat van calar foc un home de 57 anys. Tots dos continuen en estat crític.

Aquest dimarts els disturbis ja han provocat que alguns serveis de transport públic es vegen interromputs durant l'hora punta i s'han tornat a registrar enfrontaments entre antidisturbis i manifestants en alguns campus universitaris on han hagut d'emprar gas lacrimògen. Per eixe motiu, alguns centres educatius han hagut de suspendre les classes.

La líder del govern hongkongués, Carrie Lam, ha tingut paraules d'agraïment per a les persones que no participen en la vaga i per a les que voluntàriament retiren les barricades.

Els aldarulls s'han intensificat en els últims dies després que un estudiant de 22 anys morira el divendres en caure des d'un edifici. La televisió pública de Hong Kong RTHK va afirmar que aquesta podria ser la primera mort relacionada amb l'acció policial durant les protestes contra el govern hongkongués des que van començar, al juny, en rebuig contra una proposta de llei d'extradició que ja s'ha retirat.

També et pot interessar

stats