La històrica missió de la NASA i SpaceX s'enlaira rumb a l'Estació Espacial Internacional

La càpsula, que haurà d'arribar cap a les 23:00 hores d'aquest dilluns, és la primera missió tripulada que opera la companyia d'Elon Musk.

Vídeo de l'enlairament del coet Falcon 9 i la càpsula Dragon rumb a l'EEI

Un coet Falcon 9 que transporta la càpsula Dragon a la cúspide, amb quatre astronautes dins, s'ha enlairat amb èxit rumb a l'Estació Espacial Internacional (EEI) des del Centre Espacial Kennedy, al cap Canaveral (Florida), i a l'hora prevista (0,27 GMT de dilluns). Una fita per a la NASA i la companyia privada SpaceX de cara a les futures missions espacials.

La càpsula, amb el nom de Resilience, és la primera missió tripulada que opera la companyia d'Elon Musk i l'Agència Aeroespacial dels EUA que ix des dels Estats Units. Aquesta és la primera d'almenys sis missions que SpaceX realitzarà a l'EEI per un contracte de 2.600 milions de dòlars signat amb la NASA al 2014.

Al voltant de les 19:40 hores, hora local (00.40 GMT de dilluns), la càpsula es trobava finalment en òrbita rumb a l'EEI amb quatre astronautes, els nord-americans Shannon Walker, Michael Hopkins i Victor Glover, i el japonés Soichi Noguchi, i després de separar-se del coet Falcon 9, una part del qual va baixar amb èxit en una plataforma a l'Atlàntic.

El coet Falcon amb la càpsula Dragon / @SpaceX (Twitter)

Es preveu que la càpsula Dragon ha d'arribar al voltant de les 11 de la nit de dilluns, hora de l'est dels Estats Units (04.00 GMT de dimarts) a l'EEI, un "laboratori espacial" que està en òrbita a vora 250 milles (uns 400 quilòmetres) sobre la Terra i que enguany compleix el seu vinté aniversari.

A l'arribada a l'estació espacial i després d'un viatge en què la càpsula assolirà una velocitat de 27.000 quilòmetres per hora, els quatre astronautes seran rebuts a l'EEI per Kate Rubins, de la NASA, i els russos Sergei Ryzhikov i Sergei Kud-Sverchkov, i passaran allí sis mesos.

Els quatre astronautes / @SpaceX (Twitter)

Servei de taxis espacials

Servei de taxis espacials

La càpsula Dragon és la primera nau espacial de propietat i operació privada que certifica la NASA per a vols espacials tripulats, després de l'èxit de la missió de prova Demo-2 que amb dos astronautes a bord es va envolar el maig passat a l'EEI i va tornar a la Terra sense incidents el 2 d'agost.

L'inici d'aquestes missions tripulades suposa per a la NASA la possibilitat de poder embarcar-se en missions regulars a l'EEI i, fins i tot, per als programes a la Lluna i Mart, en associació amb empreses privades encarregades de dissenyar i construir naus espacials i coets, que funcionaran com un tipus de "taxis" espacials.

També et pot interessar

stats