"Ens han apallissat i hi ha un silenci internacional", afirma Emilia Nácher, cooperant a Gaza

L’activista valenciana que va ser retinguda a Israel per intentar trencar el bloqueig marítim a Gaza denuncia el tracte que han patit.

Emilia Nácher, l'activista valenciana que va ser retinguda a Israel, va arribar ahir a València
Emilia Nácher, l'activista valenciana que va ser retinguda a Israel, va arribar ahir a València

Emilia Nácher, la infermera i activista valenciana que va ser retinguda a Israel per intentar trencar el bloqueig marítim a Gaza, va arribar ahir a València. El diumenge passat la Marina israeliana va interceptar l'embarcació en què ella i el seu equip intentaven portar medicaments a Gaza.

En una entrevista a Les notícies del matí, la cooperant ha denunciat: "Vam patir actes brutals, denigrants i de manera contínua. Però hi anàvem sabent que aquest tipus d'actuacions també són constants en els palestins".

L’activista formava part de la Flotilla de la Llibertat, una coalició d’entitats pacifistes que volen donar a conéixer les necessitats diàries del poble palestí. “Continuen llevant-los terrenys i aigua. Aquesta població no pot sobreviure amb aquesta falta de drets tan gran”, segons explica Nácher.

En relació amb la situació de Gaza, la cooperant considera: “Hi ha causes polítiques o econòmiques per les quals, a aquests països, se’ls permeten certes actuacions. Ens han apallissat i hi ha un silenci internacional. Volem saber què passa i per què".

També et pot interessar

stats