La guerra de Síria no s’acaba

Els atacs a Alep continuen i ja s'hi han causat 25 morts aquesta matinada.

La guerra de Síria no s’acaba
La guerra de Síria no s’acaba

Almenys 17 membres de les forces de seguretat sirianes i huit jihadistes han mort aquesta matinada. Vora 30 han resultat ferits en els atacs contra les tropes del govern sirià i els seus aliats a Alep, al nord de Síria, segons informa l’Observatori de Drets Humans.

El primer atac s'ha produït a la zona de Zamar, al sud d’Alep, perpetrat per l'anomenada Organització Horas al-Din ('guardians de la religió'). El segon l'ha perpetrat Tahrir al-Xam, l’Organització per a l'Alliberament del Llevant, aliat de l’ex-filial d’Al-Qaeda, al sud-oest d’Alep, contra posicions del règim.

Tots dos s'han registrat durant la mitjanit i la matinada d’aquest dissabte contra posicions incloses dins la zona desmilitaritzada acordada al setembre per Turquia i Rússia. D’aquesta manera es pretenia garantir un cordó humanitari al voltant de la província d’Idlib, últim bastió de l’oposició al nord de Síria.

Segons l’Observatori Sirià, després de la implementació d’acord a la fi del 2018 encara s’hi han registrat 725 morts. El pacte buscava crear un cinturó lliure de grups armats al voltant d’Idlib, on l’oposició, a la qual dona suport Turquia, manté el control de l’únic territori occidental que no ha recuperat el govern sirià.

Les accions militars al nord del país, al voltant de la zona desmilitaritzada, s’han intensificat aquest abril amb atacs d’artilleria de les forces del president Baixar al-Assad contra posicions de l’oposició.

A més, els avions russos mantenen bombardejos constants a la zona de suport a les forces del règim, unes accions que els responsables de Moscou han anunciat que continuaran per a eliminar els “grups terroristes” a l’àrea.

També et pot interessar

stats