Guatemala dissol a la força la caravana migrant d'hondurenys

Ha obligat a retornar uns 1.800 migrants al seu país d'origen.

La policia guatemalenca dissol la caravana migrant
La policia guatemalenca dissol la caravana migrant / Esteban Biba

El Govern de Guatemala ha dissolt a la força la caravana d'uns vora 6.000 migrants hondurenys que viatjava des del seu país, fins a la frontera dels Estats Units, per a intentar entrar en el país nord-americà buscant millorar les seues condicions de vida, allunyades de la pobresa i la violència.

Així, més de 500 agents de la Policia Nacional Civil i desenes de soldats de l'Exèrcit de Guatemala, van desallotjar a espentes la carretera on es trobaven, al departament de Chiquimula. L'enfrontament no va reportar ferits de gravetat i va fer retrocedir als migrants, que van quedar escampats pel lloc a l'espera de trobar una ruta alternativa.

Des de la setmana passada, el govern guatemalenc havia advertit que no deixaria avançar els hondurenys sense complir els requisits migratoris, principalment una prova negativa de la Covid-19.

1.800 migrants retornats a Hondures

Després de la dissolució de la caravana, l'Institut Guatemalenc de Migració ha anunciat que uns vora 1.800 integrants d'aquesta han sigut retornats de manera obligatòria a Hondures. D'aquests, segons expliquen, uns 340 són menors d'edat i tots acompanyats de familiars.

El govern guatemalenc, que des de fa un any lidera Alejandro Giammattei, ha recordat que entre els compromisos d'Hondures i altres participants de les reunions entre els països involucrats hi havia "donar suport a l'objectiu de dissuadir, atendre i retornar de manera segura les persones que volgueren formar part d'aquest flux massiu de persones".

També et pot interessar

stats