Guaidó torna a fer pressió perquè els militars desobeïsquen Maduro

La crida la fa tres dies després d’haver liderat un efímer alçament militar.

Guaidó torna a fer pressió perquè els militars desobeïsquen Maduro
Guaidó torna a fer pressió perquè els militars desobeïsquen Maduro

El líder opositor de Veneçuela, Juan Guaidó, ha tornat a demanar a la ciutadania que pressione als quarters de tot el país perquè retiren la seua lleialtat al president de Veneçuela, Nicolás Maduro. Aquesta crida la fa tres dies després d’haver liderat un efímer alçament militar juntament amb uns 20 soldats. La seua intenció és que els ciutadans entreguen als militars un document, del qual encara es desconeix el contingut.

“Si trobem un piquet –bloc policial– no es tracta de passar i no dir res, és parlar amb ells, és entregar-los el document, és convidar-los a incorporar-se a la lluita” ha explicat el líder de l’oposició. 

No obstant això, la Força Armada s’ha mantingut fidel al president Maduro i dimarts passat, quan Guaidó va intentar fer-se amb una base aèria juntament amb el dirigent opositor Leopoldo López, no va escoltar la seua petició de rebel·lió. 

No és la primera vegada que Guaidó demana als seus simpatitzants de l’aire que intenten persuadir els oficials, ja que des que es va autoproclamar president 

al gener ha fet diverses crides en aquest sentit.

D’altra banda, Guaidó ha assegurat que els opositors respectaran les normes de l’ambaixada espanyola a Caracas, on ara mateix està com a hoste el líder del seu partit Leopoldo López. Les declaracions són una resposta a l’advertència que va llançar el ministre d’Exteriors espanyol, Josep Borrell, que va dir que es limitaran les activitats polítiques de López a l’ambaixada d’Espanya a Caracas.

També et pot interessar

stats