Guaidó ordena obrir la frontera amb el Brasil perquè entre l'ajuda humanitària a Veneçuela

El president de l'Assemblea Nacional també ha demanat que es mantinguen les relacions diplomàtiques amb les illes d'Aruba, Curaçao i Bonaire.

Les forces de seguretat veneçolanes bloquegen la carretera
Les forces de seguretat veneçolanes bloquegen la carretera / Andres Martinez Casares (Reuters)

El president de l'Assemblea Nacional de Veneçuela, Juan Guaidó, proclamat president encarregat del país, ha ordenat que es mantinga oberta la frontera amb el Brasil i les relacions diplomàtiques amb Aruba, Curaçao i Bonaire, després que Nicolás Maduro decretara el contrari. 

Guaidó ho ha anunciat amb un "decret presidencial" compartit en Twitter, dirigit "als òrgans del poder públic responsables en les matèries", en què també reitera la disposició de Veneçuela a "mantindre les relacions diplomàtiques, consulars i tot orde amb les autoritats de les illes d'Aruba, Curaçao i Bonarire, així com amb les corresponents autoritats del Regne dels Països Baixos". 

Maduro havia ordenat prèviament el tancament de la frontera amb Brasil fins a nou avís, en un moment en què l'oposició pressiona per l'ingrés de l'ajuda humanitària enviada des dels Estats Units, Colòmbia i Xile, entre altres, que s'emmagatzema en eixe país, així com amb Colòmbia i Curaçao, i que està bloquejada pel govern de Maduro. 

També et pot interessar

stats