Guaidó demana a la comunitat internacional tindre "totes les opcions obertes"

Tensió a la frontera entre Veneçuela i Colòmbia per l'entrada de l'ajuda humanitària

Enfrontaments a les fronteres
Enfrontaments a les fronteres / EFE.

El president de l'Assemblea de Veneçuela, Juan Guaidó, ha dit aquest dissabte que plantejarà formalment a la comunitat internacional "tindre obertes totes les opcions" per a "alliberar" el país

"Els esdeveniments m'obliguen a prendre una decisió: plantejar a la comunitat internacional de manera formal que hem de tindre obertes totes les opcions per a aconseguir l'alliberament d'aquesta pàtria que lluita i continuarà lluitant. “L'esperança va nàixer per a no morir, Veneçuela! ", ha dit en un missatge en Twitter.

Guaidó ha divulgat el seu missatge després dels aldarulls ocorreguts a les fronteres de Veneçuela per on s'esperava que entrara l'ajuda humanitària.

Segons les autoritats de Colòmbia, més de 60 militars veneçolans han desertat i han demanat refugi a Colòmbia enmig dels enfrontaments succeïts a la frontera entre manifestants i la força pública veneçolana que atenia l'orde de Maduro.

La frontera entre Veneçuela i Colòmbia està tancada des de divendres a la nit després d'una orde de Maduro, que també ha bloquejat el pas amb el Brasil per la seua voluntat de no deixar passar les donacions dels Estats Units i altres països argumentant que es tracta d'un xou polític i que pot donar pas a una invasió estrangera.

Segons dades del diputat Américo de Grazia, en els enfrontaments que han ocorregut a l'estat veneçolà de Bolívar, fronterer amb el Brasil, hi ha almenys 14 morts i "centenars de ferits", mentre que a Táchira s’ha informat 

d’almenys 20 lesionats. El govern de Maduro parla de 285 ferits. 

Maduro trenca relacions amb Colòmbia 

I lluny de la frontera, a Caracas, s’han manifestat milers de partidaris de Maduro. El líder chavista ha responsabilitzat, una vegada més, el president nord-americà Donald Trump, d’estar darrere dels moviments opositors. També, a Caracas hi ha hagut una concentració de seguidors de Guaidó, molt menys nombrosa que la que ha donat suport a Maduro.

D’una altra banda, Nicolás Maduro ha anunciat el trencament de tot tipus de relacions, polítiques i diplomàtiques, amb Colòmbia. Ha donat als funcionaris d’aquell país un termini de 24 hores per a eixir de Veneçuela.

També et pot interessar

stats