Guaidó demana als seus seguidors que es mobilitzen perquè arribe l'ajuda humanitària

Volen pressionar els militars i els demanen que no facen cas de l'orde del president Maduro de bloquejar els aliments de la comunitat internacional.

Un home sosté una pancarta prop d'un magatzem on es guarda l'ajuda humanitària per a Veneçuela
Un home sosté una pancarta prop d'un magatzem on es guarda l'ajuda humanitària per a Veneçuela / Marco Bello (Reuters)

El president de l'Assemblea Nacional de Veneçuela, Juan Guaidó, ha demanat als seus seguidors que es tornen a mobilitzar aquest dimarts pels carrers de Veneçuela. Volen pressionar els militars perquè no facen cas a l'orde del president Nicolás Maduro de bloquejar l'ajuda humanitària.

Guaidó, que es va proclamar com a president interí i va ser reconegut per més de 40 països d'Europa i Amèrica, lidera una operació per a fer arribar a Veneçuela ajuda humanitària enviada per una coalició internacional.

Segons ha anunciat, l'ajuda humanitària que havia promés està començant a arribar i ja s'està repartint a Caracas. Aquesta part ja es trobava a Caracas des de desembre i no forma part de les donacions que es troben bloquejades a la frontera amb Colòmbia. El primer carregament d'ajudes "representa 20 racions per a cada beneficiari, i correspon a la primera fase d'atenció a les poblacions més vulnerables" de la crisi humanitària, com xiquets i dones embarassades. 

En aquest sentit, Guaidó ha insistit que l'ajuda humanitària internacional bloquejada ha d'ingressar ja a Veneçuela i demana obrir el corredor per a poder atendre entre 200.000 i 300.000 veneçolans "que hui corren el risc de mort".

El chavisme acusa Guaidó de falsejar la seua declaració

D'altra banda, el chavisme tracta d'inhabilitar Guaidó amb una investigació patrimonial. L'acusen de falsejar la seua declaració de renda, a més del fet de rebre diners de procedència nacional i internacional sense justificar.

L'Auditoria General de Veneçuela, un organisme controlat pel govern de Nicolás Maduro, ha ordenat que s'investigue Juan Guaidó perquè, suposadament, hauria rebut diners des de l'estranger de forma irregular per a finançar les seues activitats i també hauria falsejat dades sobre el patrimoni en la declaració jurada de béns.

També et pot interessar

stats