Guaidó anuncia una aturada escalonada en l'administració pública de Veneçuela

El president del Parlament veneçolà avalua la possibilitat de fer una gira per Europa per a sumar suports a la seua causa.

Guaidó anuncia una aturada escalonada en l\'administració pública de Veneçuela
Guaidó anuncia una aturada escalonada en l'administració pública de Veneçuela

El president del Parlament de Veneçuela, Juan Guaidó, ha anunciat aquest dimarts una parada escalonada en l'administració pública com una altra mesura de pressió contra el govern de Nicolás Maduro, al qual considera "il·legítim" i "dictatorial".

Guaidó va tornar dilluns a Caracas després d'haver estat fora del país des del 22 de febrer, quan va anar a Colòmbia per a supervisar l'operació que pretenia passar ajuda humanitària internacional cap a territori veneçolà.

Aquest dimarts s'ha reunit amb representants de diversos gremis a Caracas, i ha assenyalat que construiran "les capacitats per a no continuar col·laborant amb la dictadura, perquè els empleats públics no es vegen obligats a cooperar-hi mai més, ni ser obligats a res".

Gira per Europa

El cap del parlament veneçolà, que està reconegut com a president interí per una cinquantena de països, ha dit també que es planteja fer una gira per Europa per a sumar suports contra la "dictadura" de Maduro.

"Estem avaluant els temps, estem avaluant que estiga en el marc de tot el procés de cara a la transició, de cara a una elecció a Veneçuela i a atendre l'emergència humanitària. Estic segur que ens rebran també molt prompte a Europa", ha dit.

També et pot interessar

stats