Greus manifestacions al sud de l'Índia per l'obertura d'un temple a les dones

El Tribunal Suprem de l'Índia ha decidit obrir a les dones un dels grans temples hindús on històricament no les deixaven entrar.

Greus manifestacions al sud de l\'Índia per l\'obertura d\'un temple a les dones
Greus manifestacions al sud de l'Índia per l'obertura d'un temple a les dones

Segons expliquen els devots, el déu Ayyappan es va mantindre cèlibe tota la vida i per això no deixen entrar dones entre els 10 i els 50 anys d'edat, és a dir, en edat de menstruar, perquè podrien contaminar el recinte del temple. Però una sentència del Tribunal Suprem de Kerala ha posat fi a aquesta discriminació centenària i ha desencadenat greus enfrontaments entre la policia i els tradicionalistes que s'hi oposen.

Centenars de policies han tractat de contindre la fúria dels radicals hindús esperonats per sacerdots i per polítics del nacionalista Partit Popular Indi, al qual pertany el primer ministre Narandra Modi. Les forces de l'ordre han carregat amb porres contra els manifestants que llançaven pedres pel camí del temple, han detingut cinquanta persones i entre els ferits hi ha almenys 15 periodistes, la majoria dones. Els radicals, predisposats a bloquejar l'entrada de les dones al temple per a conservar la puresa del lloc, han declarat una vaga general i amenacen fins i tot amb suïcidis.

També et pot interessar

stats