Greus inundacions a Grècia: la borrasca Elias torna a negar les zones castigades pel temporal Daniel

Pobles com Volos reviuen el malson de fa tres setmanes, quan el temporal va inundar el centre del país i va provocar la mort de 17 persones

En imatge, un vehicle arrosegat pel corrent a la zona de Volos, al centre de Grècia
En imatge, un vehicle arrossegat pel corrent a la zona de Volos, al centre de Grècia / Eurokinissi (Reuters)

La borrasca Elias, que des de dimarts assota Grècia, està causant noves inundacions al sud i centre del país, la mateixa zona castigada fa tres setmanes pel temporal Daniel, que va causar 17 morts a la regió i les veïnes Turquia i Bulgària.

La ciutat costanera de Volos (centre), una de les més afectades per aquell temporal, reviu el malson. Les precipitacions han deixat més 100 l/m² en una hora en plena nit, que han convertit bona part del municipi en una piscina, han inundat infraestructures clau, com els hospitals, i han atrapat centenars de persones als vehicles. El terme ja ha arreplegat 800 l/m² aquest mes.

Els problemes més grans, però, es registren a l'illa d'Eubea, al nord d'Atenes, on les solsides causades per les precipitacions han aïllat els pobles de la part occidental. El municipi de Kimasi s'ha inundat pel desbordament d'un riu, que ha obligat el veïnat a pujar a les terrasses per a posar-se fora de perill.

Equips especials del cos de Bombers i membres de l'Exèrcit treballen en el rescat de desenes de persones atrapades, amb la complicació de desplaçar-se per una xarxa viària afectada per inundacions i danys extensos.

Les solsides i riuades colpegen la mateixa zona de l'illa que va ser totalment calcinada en l'incendi de 2021, que va arrasar més de 50.000 hectàrees de bosc.

El temporal està assotant també les regions de Tríkala i Làrissa, al centre del país, on fa tres setmanes diversos pobles van ser negats per les intenses precipitacions de Daniel. Cinc localitats pròximes a la ciutat de Trikala han quedat aïllades pel col·lapse d'un pont, mentre que les inundacions a Aspropotamos atrapen desenes de residents als habitatges.

Una dona creua per un dels carrers negats de Volos
Una dona creua per un dels carrers negats de Volos / Louisa Gouliamaki (Reuters)

A la regió de Làrissa, Protecció Civil ha ordenat l'evacuació preventiva de diverses localitats, amenaçades per rierols que podrien desbordar-se en qualsevol moment. Les fortes precipitacions estan provocant problemes també a la regió de Ftiòtida i Fòcida (centre) així com en el nord de la península del Peloponés (sud).

Segons el Servei Nacional Meteorològic les condicions adverses persistiran aquest dijous, quan s'espera que el temporal comence a amainar.

 

També et pot interessar

stats