Greta Thunberg demana a Milà accions reals contra el canvi climàtic i acabar amb el "bla, bla, bla"

La jove activista ha lamentat que els líders polítics "no actuen" i els ha acusat de fer-ho "a propòsit"

Discurs de Greta Thunberg a la conferència Youth4Climate de Milà

L'activista sueca Greta Thunberg ha reclamat aquest dimarts en l'obertura de la conferència Youth4Climate (Joves pel clima) de Milà accions reals contra el canvi climàtic i ha definit les promeses sobre el medi ambient dels líders polítics com un "bla, bla, bla". Ho ha dit davant de 400 joves de tot el món presents en aquesta reunió celebrada a Itàlia, un dels països organitzadors de la Conferència de l'ONU sobre el Canvi Climàtic (COP26) de Glasgow del novembre vinent al costat de l'amfitrió, el Regne Unit.

"Escoltem dels nostres líders paraules altisonants que no s'han convertit en res. N'hi ha prou de bla, bla, bla", ha dit. La jove activista ha lamentat que els líders polítics "no actuen" i els ha acusat de fer-ho "a propòsit", perquè mentre diuen implementar mesures contra el canvi climàtic, "continuen obrint mines i explotant recursos, però no augmenten els fons per als països vulnerables".

Thunberg ha acusat els líders de "fingir" que atenen els joves que conviden als actes pel clima, encara que en realitat "no escolten mai". Així, ha recordat que "la ciència no menteix" i que "les emissions segueixen creixent".

La cimera Youth4Climate de Milà, amb la participació de vora 400 joves de 197 països de tot el món, té lloc fins al pròxim dijous, perquè aquests activistes debaten sobre el paper de la joventut en la presa de decisions pel clima.

Després se celebrarà també a Milà la Pre-COP26, una reunió ministerial oficial que reunirà fins al dissabte 2 d'octubre delegacions de prop de 40 països per a discutir "potencials obstacles a l'augment de l'ambició climàtica i establir estratègies per a superar-los durant la pròxima COP26" i que tindrà en compte les propostes dels joves.

També et pot interessar

stats