Greenpeace denuncia que l'Amazònia està amenaçada per projectes que tenen el suport de Bolsonaro

Estan relacionats amb les llicències ambientals, la reducció d'àrees protegides i la paralització de les demarcacions de terres indígenes.

Vista aèria de l'Amazònia
Vista aèria de l'Amazònia / Nacho Doce (Reuters)

L'organització ambiental Greenpeace ha denunciat que l'Amazònia brasilera està amenaçada si s'aproven en la cambra legislativa projectes que tenen el suport del president electe, Jair Bolsonaro, i que tindran impacte en la protecció dels boscos, dels pobles i en el clima del planeta.

En aquest sentit, el coordinador de polítiques públiques de Greenpeace, Marcio Astrini, ha assegurat que les previsions per a la regió "no són bones" i que "tot allò que va funcionar en el combat contra la destrucció forestal està amenaçat". Els projectes, pendents d'aprovació, estan relacionats amb la flexibilització del llicenciament ambiental, la reducció d'àrees protegides i la paralització de les demarcacions de terres indígenes. "Les propostes beneficien els que viuen de desforestar el bosc, d'apropiar-se il·legalment de les terres i de furtar el patrimoni natural dels brasilers", ha afirmat Astrini.

Al Brasil hi ha vora 600 reserves indígenes, equivalents al 13% del territori nacional. Segons l'Institut Nacional d'Investigacions Espacials, la desforestació de la zona amazònica va registrar un augment del 13,7% entre l'agost de 2017 i el juliol de 2018 i va perdre una àrea total de 7.900 quilòmetres quadrats.

També et pot interessar

stats