El govern xinés avisa els manifestants de Hong Kong que actuarà si augmenten les protestes

Segons la premsa estatal, es descarta una repressió com la de la plaça de Tiananmen en cas d'usar la força.

Imatge d'una de les últimes protestes a Hong Kong
Imatge d'una de les últimes protestes a Hong Kong / Reuters

El govern central de la Xina ha llançat una advertència als manifestants de Hong Kong: no es quedarà amb els braços plegats si les protestes a la regió, constants des de principis de juny, s'intensifiquen. De moment, les autoritats no han usat encara la força per a frenar les mobilitzacions, però segons publica un editorial del diari oficial Global Times, en cas d'usar-la, queda descartada "una repetició" de la repressió que es va viure durant les protestes de la plaça de Tiananmen ara fa trenta anys. Es calcula que centenars de persones hi van perdre la vida. 

La premsa estatal xinesa assegura que hui en dia el país és molt més fort i molt més madur que aleshores i no descarta una intervenció per a reduir les manifestacions de Hong Kong. De fet, destaquen que l'enviament d'efectius a la frontera és un clar avís per als manifestants. Tot dependrà de si finalment el govern de Hong Kong, encapçalat per Carrie Lam, demana ajuda per a mantindre l'orde públic.

Des de Londres, l'ambaixador de Pequín, Liu Xiaoming, assegura que les mobilitzacions que es registren a l'antiga colònia del Regne Unit presenten signes de terrorisme i insisteix a dir que el govern xinés mai permetrà que uns quants "delinquents violents" arrosseguen Hong Kong a un abisme perillós. També ha responsabilitzat de la situació actual que viu l'illa forçes estrangeres que no ha identificat.

Durant els últims mesos, a Hong Kong, un dels dos territoris autònoms de la Xina, s'han viscut diversos episodis de mobilitzacions massives. Els manifestats protesten contra una proposta de llei d'extradició que vol modificar l'actual legislació per tal de permetre les expulsions a la Xina, Taiwan i Macau. El projecte, tot i això, ha despertat una gran oposició popular perquè existeix el temor que l'aprovació d'una nova llei d'extradició siga el forat per on puguen passar altres reformes que trencarien el sistema de llibertats i d'autonomia de Hong Kong respecte de la Xina.

També et pot interessar

stats