El govern veneçolà inhabilita Juan Guaidó a exercir càrrecs públics durant 15 anys

Segons el cap de la Contraloria, Guaidó va rebre diners d'instàncies internacionals sense justificar.

Imatge d'arxiu de Juan Guaidó. Efe
Imatge d'arxiu de Juan Guaidó. Efe

El cap de la Contraloria de Veneçuela, Elvis Amoroso, ha anunciat aquest dijous la inhabilitació del president de l'Assemblea, Juan Guaidó per a l'exercici de càrrecs públics durant 15 anys.

Amoroso ha assenyalat en una compareixença que es "presumeix" que Guaidó "va ocultar o va falsejar" dades de la declaració jurada sobre el seu patrimoni i, al seu torn, va rebre diners d'instàncies internacionals i nacionals sense justificar.

El cap de la Contraloria veneçolana ha dit que Guaidó va realitzar des de 2015 més de 90 viatges a l'exterior amb un cost superior als 310 milions de bolívars (94.096,79 de dòlars) sense aclarir com va poder costejar les despeses. Molts dels viatges, segons Amoroso, es van realitzar usant "aeronaus privades".

A més, estimen en 200 milions de bolívars (60.707,60 dòlars) les despeses de Guaidó per la seua permanència en "hotels de luxe" fora del país.

El funcionari públic ha asseverat que les despeses "no es corresponen" amb el que pot permetre's un diputat veneçolà i ha agregat que se sol·licitarà als hotels en els quals es va allotjar el cap del parlament dins del país per a aclarir com va pagar el seu allotjament.

També et pot interessar

stats