El govern de Trump crea un centre d’internament per a menors al desert de Texas

Té capacitat per a 4.000 persones i està destinat als fills dels immigrants que travessen la frontera de Mèxic.

Enmig del desert de Texas s'ha alçat un campament destinat als fills dels immigrants que travessen la frontera de Mèxic

Enmig del desert de Texas s'ha alçat una ciutat formada per tendes de campanya. El campament està destinat als fills dels immigrants que travessen la frontera de Mèxic. Ara mateix hi ha més de 1.400 menors, però els últims dos mesos el govern de Trump ha multiplicat la seua capacitat per deu.

La instal·lació a la ciutat de Tornillo, a 50 km de la frontera amb Mèxic, i que primer només tenia 400 llits, va ser una de les accions de l'executiu de Donald Trump quan va posar en pràctica la seua política de "tolerància zero" i va separar pares i fills quan aquests entraven als Estats Units. 

El Departament de Seguretat Nacional afirma que al centre no hi ha xiquets separats dels pares, i que els 1.465 menors que hi ha actualment van arribar als Estats Units pel seu compte. 

L'administració Trump assegura que, des que es va obrir el campament amb tendes amb aire condicionat, ha millorat en comoditats per a incloure accés als serveis legals, atenció mèdica, futbol, esdeveniments esportius televisats i serveis religiosos. Però no es permet l’accés a la premsa ni que es faça cap entrevista.

També et pot interessar

stats