El govern de Merkel, ni jove ni paritari

Ha iniciat aquest dimecres el quart mandat consecutiu al capdavant d´una nova coalició. El nou govern no respecta la paritat.

 Sis mesos després de les eleccions i després d´un llarg i complicat procés negociador, Angela Merkel ha obtingut aquest dimecres el suport parlamentari necessari per a encetar el quart mandat consecutiu. Ho ha aconseguit amb una ajustada majoria absoluta al Bundestag: 364 vots dels 709 possibles a la cambra.

Amb aquest suport, la cancellera alemanya ha reeditat un govern de gran coalició amb els socis del Partit Socialdemòcrata i la dretana Unió Social Cristiana de Baviera (CSU).

El nou executiu té una edat mitjana de 51 anys i no respecta la paritat entre gèneres. Tant els democratacristians de Merkel com els socialistes han fet un repartiment equitatiu de carteres entre els ministres que els corresponen: 6 dones i 6 homes per cada formació. Però la CSU bavaresa només ha designat tres homes.

D´acord amb els termes negociats per a formar coalició, els socialdemòcrates aconsegueixen algunes de les carteres més importants. Entre altres, la d´Assumptes Exteriors, que ocuparà Heiko Maas, fins ara ministre de Justícia; i la de Finances, que ocupa Olaf Scholz.

Europa ha rebut amb satisfacció la formació del nou govern i espera que ara Alemanya se situe al capdavant de les reformes que necessita la Unió.

També et pot interessar

stats