El govern japonés estudia implantar el xat GTP per a tasques burocràtiques

El primer ministre japonés, Fumio Kishida, s’ha reunit a Tòquio amb el màxim responsable d’OpenAI, la marca darrere de la popular eina d'intel·ligència artificial ChatGPT

XatGTP
Xat GTP

El primer ministre japonés, Fumio Kishida, s'ha reunit aquest dilluns a Tòquio amb el màxim responsable d’OpenAI, la marca darrere de la popular eina d'intel·ligència artificial ChatGPT, per a abordar aspectes normatius relacionats amb aquesta tecnologia i la seua possible adopció per a tasques burocràtiques.

El mandatari nipó ha rebut aquest dilluns Sam Altman, director executiu i cofundador d’OpenAI, que ha assenyalat que han discutit "els avantatges de la tecnologia d'intel·ligència artificial i com reduir-ne els desavantatges", en declaracions als mitjans locals després de la reunió.

Altman també ha traslladat a Kishida "els avantatges que podria tindre per al Japó utilitzar-la", i ha plantejat la possibilitat que OpenAI, empresa amb seu a San Francisco (els EUA) i que té Microsoft entre els inversors principals, òbriga una oficina al país asiàtic.

En ser preguntat en roda de premsa sobre la postura del govern davant ChatGPT, el portaveu de l'executiu, Hirokazu Matsuno, ha destacat que encara que "altres països, com Itàlia, estan prohibint-ne l'ús temporalment", el Japó considera que la nova tecnologia "pot comportar tant mèrits com preocupació" pel seu possible impacte.

El portaveu ha afegit que el Japó "estudiarà la possibilitat de l'ús per a tasques administratives" sense que això afecte els llocs de treball dels funcionaris públics, al mateix temps que "s'analitzarà l'evolució" de la tecnologia i es prendran les mesures necessàries per a evitar la filtració d'informació secreta o dades personals.

La setmana passada, el ministre nipó de digitalització, Taro Kono, va expressar en la mateixa línia el seu desig de "considerar activament" l'ús de la intel·ligència artificial generativa per al treball de ministeris i agències del govern japonés.

Està previst que Altman es reunisca també hui a Tòquio amb un grup de legisladors del Partit Liberal Democràtic (PLD) per a abordar aspectes legislatius i la viabilitat d'usar l'última versió del xat GPT en l'administració pública.

Un altre dels possibles assumptes que es tractaran en les reunions són les discussions en el marc del G7 sobre aquestes últimes aplicacions de la intel·ligència artificial, ja que el Japó ocupa la presidència del Grup dels Set i acollirà una cimera dels líders a finals del mes que ve a Hiroshima.

També et pot interessar

stats