El govern dels Estats Units realitza proves d'ADN per a la reunificació de les famílies immigrants

Un tribunal de San Diego ha ordenat reagrupar els menors que van ser separats dels pares a la frontera abans de dimarts.

Marxa contra la política de tolerància zero cap als immigrants del 2 de juliol a San Diego
Marxa contra la política de tolerància zero cap als immigrants del 2 de juliol a San Diego / David Maung (Efe)

El Govern dels Estats Units inicia les proves d'ADN de les famílies d'immigrants indocumentats que van ser separades a la frontera, des d'inicis de maig, per a complir el termini de reunificació establit per la justícia.

"Tenim 230 empleats treballant a les instal·lacions del Servei d'Immigració i Duanes, d'una manera que no té precedents, realitzant anàlisis d'ADN", va assenyalar el secretari del Departament de Salut i Serveis Socials, Alex Azar, durant una conferència de premsa telefònica.

Les declaracions del secretari es produeixen abans que es complisca el termini donat per un tribunal de San Diego, a Califòrnia. Ha ordenat al Govern reunificar, abans d'aquest dimarts, els menors que van ser separats dels pares a la frontera.

El funcionari va assegurar que l'administració complirà el termini donat per la justícia per a dur a terme la reunificació dels xiquets amb els seus pares, encara que s'hagen de "rebaixar" els estàndards a l'hora d'avaluar la idoneïtat dels pares o tutors que s'encarregaran dels menuts.

Per la seua banda, el jutge federal que va prendre la decisió, Dana Sabraw, va donar 14 dies de termini a l'administració per a complir la sentència en el cas dels menors de 5 anys i de 30 dies per als majors d'edat.

Immigrants tractats com criminals

L'administració de Trump va engegar a l'abril passat les anomenades polítiques de "tolerància zero", per les quals els immigrants que travessen de manera irregular la frontera són processats criminalment. Això implica la divisió de famílies amb menors.

A mitjan juny, Trump va decretar la fi de les separacions de les famílies a la frontera a causa de les dures crítiques rebudes i va optar perquè els menors continuaren detinguts amb els progenitors.

Des d'aquest canvi de posició, l'administració ha reunit 538 xiquets amb els seus familiars, encara que més de 2.000 menors continuen tancats i separats dels pares, d'acord amb les dades de l'Agència de Seguretat Nacional.

També et pot interessar

stats