El govern d’Itàlia culpa l’empresa que gestionava el pont de Gènova i anuncia que li retirarà la concessió

La fiscalia atribueix a “una errada humana” la caiguda del pont i obri una investigació per homicidi múltiple.

El conductor d’aquest camió va salvar la vida per només uns metres de distància
El conductor d’aquest camió va salvar la vida per només uns metres de distància / Stefano Rellandini (Reuters)

El govern d’Itàlia ha anunciat que retirarà a l’empresa Autostrade la concessió per gestionar l’autopista A-10, on ahir van morir almenys 39 persones per la caiguda a plom d’un pont, a la ciutat de Gènova, al nord-oest del país.

Així ho ha assegurat Danilo Toninelli, ministre d’Infraestructures i Transports: “He donat instruccions al meu ministeri per a aplicar el que està establit, és a dir, revocar la concessió i buscar sancions que poden arribar fins a 150 milions d’euros”.

Toninelli també ha demanat la dimissió de la cúpula directiva d’Autostrade perquè, segons la seua versió, no ha sigut capaç de complir les obligacions establides en el contracte que regula la gestió d’aquesta infraestructura.

L’empresa es defensa

La companyia assegura en un comunicat que el seguiment del bon estat del viaducte es feia de manera trimestral amb el vistiplau del Ministeri d’Infraestructures i Transport, que és el que, per llei, ho ha d’aprovar en última instància.

Autostrade és una filial d’Atlantia que, juntament amb l’espanyola ACS, va aconseguir al març el control d’Abertis, l’empresa que controla la majoria d’autopistes d’Espanya.

L’afonament del viaducte va fer que la seua cotització en la borsa caiguera un 5,39% dimarts mateix.

La fiscalia obri una investigació

La fiscalia de Gènova ha obert una investigació per a aclarir les causes de l’accident, per un presumpte delicte d’homicidi múltiple. No ha sigut una fatalitat, ha sigut una error humà, segons ha afirmat el fiscal Francesco Cozzi a la televisió pública RAI.

El balanç provisional és de 39 persones mortes i 16 de ferides, 12 de les quals es troben en estat greu. 37 de les víctimes mortals ja estan identificades i a les dos restants els estan practicant proves d’ADN.

Al voltant de 400 persones que vivien als edificis situats davall del pont caigut han hagut de ser desallotjades per por que hi haja més afonaments.

També et pot interessar

stats