El govern britànic reconeix que un Brexit sense acord posaria en perill les pensions a l'estranger

A la Comunitat Valenciana resideixen més de 70.000 ciutadans d'aquell país. La xifra s'ha reduït a la meitat durant els últims cinc anys.

El ministre britànic del Brexit se seca la suor durant una compareixença a Londres | Peter Nicholls (Reuters)
El ministre britànic del Brexit se seca la suor durant una compareixença a Londres | Peter Nicholls (Reuters)

El govern britànic ha començat a alertar els ciutadans sobre les conseqüències del divorci a la Unió Europea. Els més perjudicats serien aquells que viuen a l'estranger, perquè podrien tindre problemes amb les pensions i pagarien més per utilitzar les targetes de crèdit. Així ho ha reconegut el ministre del Brexit, Dominic Raab, en una compareixença a Londres.  

Com ha dit Raab: "no vol i no espera" un trencament sense acord, però cal estar preparats per això es produïra, perquè tampoc es pot descartar. La data límit per a les negociacions és el mes d'octubre i el Brexit està fixat pel 29 de març.  

El govern ha publicat 25 documents amb recomanacions dirigides als ciutadans i a les empreses perquè pugen fer front als problemes que causaria un Brexit dur. Està previst que durant les pròximes setmanes es publique un total de 80 documents.

 

"No hi haurà fam"

"No hi harà una crisi de fam ni es desplegarà l'exèrcit per a repartir aliments, com s'ha dit durant aquests dies", ha afegit el ministre. 

Els més perjudicats serien els britànics que viuen a l'estranger, que podrien tindre problemes fins i tot per a cobrar les pensions, i pagarien més per utilitzar les targetes de crèdit. 

Només a la Comunitat Valenciana resideixen més de 70.000 britànics, la meitat que fa cinc anys, que ja han patit les conseqüències de la devaluació de la lliura des que va guanyar el referèndum a favor del Brexit.

El 51% votaren a favor, però la xifra de partidaris de trencar amb la Unió Europea s'ha reduït durant els últims mesos i, per primera volta, són majoria els qui reclamen un nou referèndum.

També et pot interessar

stats