El govern britànic dona suport a l’acord del Brexit

La primera ministra britànica, Theresa May, s’ha entrevistat amb els membres del seu equip individualment.

La primera ministra, Theresa May, en una declaració davant de la seua residència oficial de Downing Street. Andy Rain (Efe)
La primera ministra, Theresa May, en una declaració davant de la seua residència oficial de Downing Street. Andy Rain (Efe)

El govern britànic ha donat suport a l'esborrany del Brexit acordat en l'aspecte tècnic pels negociadors del Regne Unit i la Unió Europea. Així ho ha anunciat la primera ministra, Theresa May, en una declaració davant de la seua residència oficial de Downing Street.

Després d’una reunió de cinc hores, May ha comunicat el suport polític del seu gabinet de ministres a aquest pacte preliminar, després d'unes complexes negociacions sobre la retirada britànica de la UE, que es concretarà el 29 de març de 2019.

A més, la cap de govern s'ha entrevistat, en les últimes hores, amb els membres del seu equip individualment per a informar-los sobre els detalls del document, que segons els mitjans té entre 400 i 600 pàgines.

Tot i aconseguir el suport del seu gabinet, la primera ministra britànica encara haurà d'assegurar-se una majoria parlamentària perquè la Cambra dels Comuns done el vistiplau al text.

Acord entre el Regne Unit i la UE

El text acordat, que es va tancar dilluns a la nit, preveu un mecanisme perquè el Regne Unit al complet es mantinga temporalment dins l'espai duaner europeu, la qual cosa evitaria la necessitat d'instal·lar una duana entre Irlanda del Nord i la República d'Irlanda. Així es dona solució a un dels principals entrebancs de les negociacions, segons va informar la cadena irlandesa RTE.

Theresa May ha defensat haver aconseguit un “bon acord” amb la Unió, i que el text protegirà la integritat territorial del Regne Unit.

Manifestacions del nucli dur

Membres de la campanya 'Leave Means Leave' ('Eixir vol dir eixir') i d'altres grups euroescèptics s'han manifestat, a les portes de Downing Street, contra l'acord d'eixida a què han arribat Londres i Brussel·les.

Els manifestants han portat cartells amb el lema 'Save Brexit' ('Salveu el Brexit') enfront de la residència oficial de la primera ministra britànica.

També et pot interessar

stats