El govern britànic demanarà una pròrroga del Brexit a la UE si no arriba a un acord

Johnson acata la llei aprovada el setembre passat que l'obliga a continuar negociant amb Brussel·les en cas de no haver pacte per a l'eixida.

El primer ministre, Boris Johnson, al Parlament britànic.
El primer ministre, Boris Johnson, al Parlament britànic. / Arxiu. Efe

El Govern del Regne Unit demanarà una pròrroga del termini d'eixida de la Unió Europea (UE), previst per al 31 d'octubre pròxim, si no aconsegueix negociar un acord de retirada el dia 19 d'aquest mes.

Aquest divendres s'han presentat uns documents oficials durant la vista en el tribunal de sessions d'Edimburg, per a exigir que l'executiu britànic complisca la llei aprovada pel Parlament el setembre passat, que impedia la possibilitat d'un Brexit dur i obligava el primer ministre, Boris Johnson, a demanar una pròrroga si no hi ha acord amb Brussel·les. 

Segons aquests documents oficials, Johnson estaria disposat a acceptar els terminis d'aquesta llei, tot i que la decisió s'oposa a les declaracions que ell mateix va fer fa una setmana, quan assegurava que no demanaria una ampliació del termini per a trobar una eixida negociada del Regne Unit de la Unió Europea. 

S'espera que el tribunal es pronuncie el dilluns sobre les conseqüències legals que hauria d'assumir el mandatari britànic si imposa un Brexit sense acord. Podrien anar des d'una sanció amb multa a, i fins i tot, una possible pena de presó.

També et pot interessar