El govern britànic demanarà a la reina que suspenga el Parlament per a impedir el veto a un Brexit sense acord

Aquesta mesura provocaria que els diputats no tinguen temps suficient per a frenar una eixida de la UE sense consens el 31 d'octubre.

Boris Johnson i la reina Elisabet II, en una imatge d'arxiu
Boris Johnson i la reina Isabel II, en una imatge d'arxiu / Reuters

L'executiu britànic de Boris Johnson demanarà a la reina Isabel II que suspenga el Parlament des del pròxim 10 de setembre, segons ha avançat la BBC. Aquesta mesura impediria als diputats britànics tindre temps suficient per a negociar i intentar evitar que es produïsca una eixida de la UE sense acord. És justament el que pretén fer el líder laborista, Jeremy Corbyn, i altres dirigents de partits polítics britànics.

Corbyn i un grup multipartit en l'oposició es van reunir aquest dimarts per a explorar maneres amb les quals impedir a Johnson executar, arribat el cas, un Brexit sense consens amb Brussel·les.

Però si Westminster para finalment l'activitat el 10 de setembre, aquests diputats només comptaran amb uns pocs dies la setmana que ve per a intentar introduir nova legislació amb la qual tractar de bloquejar una possible marxa sense acord.

El discurs de la reina, el 14 d'octubre

A més, segons la BBC, el govern de Boris Johnson ha fixat per al pròxim 14 d'octubre la data en la qual es presentarà el nou programa de govern per a la pròxima legislatura, l'anomenat discurs de la reina. En aquest discurs, l'executiu britànic donarà a conéixer els plans per a després del Brexit, fixat per al 31 d'octubre.

També et pot interessar

stats