El govern britànic delibera sobre l'acord del Brexit

Membres de grups euroescèptics s'han manifestat contra el pacte entre Londres i Brussel·les.

Manifestants en favor del Brexit enfront del número 10 de Downing Street a Londres
Manifestants en favor del Brexit enfront del número 10 de Downing Street a Londres / Andy Rain (Efe)

Els ministres del gabinet de la primera ministra britànica, la conservadora Theresa May, han començat aquest migdia a deliberar sobre l'esborrany de l'acord del Brexit, trobada en la qual també participen els equips negociadors de Londres i Brussel·les.

May espera rebre el vistiplau dels seus ministres, que s'han mostrat dividits en els últims mesos de negociacions. Una vegada estiga consensuat, haurà de confirmar el text el Parlament britànic i els 27 socis restants de la Unió Europea.

La cap de govern s'ha entrevistat, en les últimes hores, amb els membres del seu equip individualment per a informar-los sobre els detalls del document, que segons els mitjans té entre 400 i 600 pàgines.

La dirigent conservadora ha dit sentir-se confiada que es troben "significativament més a prop" de complir "el que el poble va votar en el referèndum" de juny de 2016, en el qual el 51,9% dels participants va optar pel Brexit. Així mateix, ha defés haver aconseguit un "bon acord" amb la Unió, i que el text protegirà la integritat territorial del Regne Unit.

Per la seua banda, el primer ministre irlandés, Leo Varadkar, ha destacat que el principi d'acord protegeix el procés de pau a l'illa d'Irlanda, una de les demandes plantejades pel seu govern.

Fins i tot si aconsegueix el suport del seu gabinet, May encara haurà d'assegurar-se una majoria parlamentària perquè la Cambra dels Comuns done el vistiplau al text.

Manifestacions del nucli dur

Membres de la campanya Leave Means Leave ('Eixir vol dir eixir') i d'altres grups euroescèptics s'han manifestat, a les portes de Downing Street, contra l'acord d'eixida a què han arribat Londres i Brussel·les.

Els manifestants han portat cartells amb el lema "Save Brexit" ('Salveu el Brexit') enfront de la residència oficial de la primera ministra britànica.

També et pot interessar

stats