El Govern britànic creu que és “impossible” arribar a un acord amb la UE

Boris Johnson està convençut que el Regne Unit està preparat per a un Brexit dur.

VÍDEO | El Govern britànic creu que és “impossible” arribar a un acord amb la UE

El Govern britànic creu que aconseguir un acord amb Brussel·les és "essencialment impossible", després d'una conversa dimarts entre la canceller alemanya, Angela Merkel, i el primer ministre, Boris Johnson.

Segons fonts de Downing Street, durant la telefonada Merkel va considerar que arribar a un consens, considerant les noves propostes de Johnson, és ara "improbable". També ha indicat que serà impossible arribar a un acord llevat que Irlanda del Nord continue dins de la unió duanera.

Pel que fa al primer ministre britànic, ha remarcat que està "segur" que el país està preparat per a eixir de la Unió Europea sense acord el pròxim 31 d’octubre, en donar a conéixer un document sobre els preparatius per a un Brexit dur.

En el text, destinat a informar a les empreses sobre els preparatius del país en cas que no hi haja pacte abans de la data fixada per al divorci de la UE, reitera que l'opció preferida pel govern conservador és eixir-se'n del bloc amb un pacte i que "treballarà fins a l'última hora per a aconseguir-ho".

També et pot interessar

stats