El govern de Bolsonaro expulsarà el funcionaris públics amb idees comunistes

La indústria agropecuària tindrà més poder per a delimitar les reserves indígenes i explotar l'Amazones.

Bolsonaro durant la primera reunió del seu Consell de Govern. Marcos Corrêa (Efe)
Bolsonaro durant la primera reunió del seu Consell de Govern. Marcos Corrêa (Efe)

El govern d’ultradreta de Jair Messias Bolsonaro ha presentat les primeres mesures després d’assumir la presidència el dimarts passat. Entre elles, destaca que s'expulsaran els funcionaris públics que defensen idees comunistes i que la indústria agropecuària tindrà més poder per a explotar l'Amazones.

El ministre de la Presidència ha anunciat que destituiran els funcionaris que defensen idees comunistes. En concret, 300 contractes temporals es rescindiran manera immediata. A més, es baixarà el salari mínim i es privatitzaran serveis públics.

Per la seua banda, la titular d'Agricultura representa la poderosa indústria agropecuària i se li han assignat competències per a delimitar les reserves indígenes. La decisió amenaça els pobles originaris i l'Amazònia, el gran pulmó del planeta, que s'obrirà a activitats comercials fins ara prohibides.

Quant a la política exterior, el nou govern brasiler vol acordar amb Israel el trasllat de l'ambaixada a Jerusalem, així com una aliança estratègica amb els Estats Units.

El govern de Bolsonaro està conformat per 22 ministres blancs en un país on el 52% de la població és negra o mestissa. D’aquests, set són militars i només dos, dones. Una d'elles, pastora evangèlica, ja ha exclós la població LGTBI de les polítiques públiques.

També et pot interessar

stats