El govern bolivià acusa Espanya d’atropellar la seua sobirania

Funcionaris espanyols haurien intentat accedir a l’ambaixada mexicana a La Paz.

La canceller interina boliviana, Karen Longaric, durant una roda de premsa aquest divendres a La Paz (Bolívia)
La canceller interina boliviana, Karen Longaric, durant una roda de premsa aquest divendres a La Paz (Bolívia) / Stringer (Efe)

El govern de Bolívia acusa el d'Espanya d'atropellar la seua sobirania desprès d'un incident a l'ambaixada mexicana a La Paz. Segons el govern bolivià, funcionaris espanyols acompanyats de persones amb el rostre cobert haurien intentat accedir a l'ambaixada.

Per això, s’ha presentat una reclamació davant l’ONU que acusa Espanya d’haver violat la Convenció de Viena sobre relacions diplomàtiques. A més, la ministra d’Afers Estrangers de l’autoproclamat govern de Bolívia, Karen Longariz, també ha enviat una nota de protesta al govern espanyol.

Per la seua banda, el govern mexicà, ha denunciat que policia boliviana manté vigilada l’ambaixada a La Paz i ha bloquejat l'eixida de diplomàtics que es trobaven a la residència de l'ambaixadora. Es creu que a la residència es refugien al voltant una desena de persones a les quals el govern interí de Bolívia va acusar davant la justícia de diferents delictes, entre ells diversos exministres de l'etapa d'Evo Morales, processats per acusacions com terrorisme.

Bolívia i Mèxic mantenen una relació tensa després que Mèxic donara asil politic a Evo Morales, derrocat per la pressió de l’exèrcit, abans que Jeanine Áñez s’autoproclamara presidenta sense el suport del parlament.

El Ministeri d'Afers Estrangers espanyol ha acordat obrir una investigació dels fets que s'haurien produït durant la visita de l'encarregada de negocis interina d'Espanya, Cristina Borreguero, a l'ambaixadora de Mèxic a Bolívia.

També et pot interessar

stats