El govern alemany confirma que Navalni va ser enverinat amb l'agent tòxic Novitxok

L’opositor rus està ingressat a l’hospital La Charité, on continua en estat de coma.

Imatge d'arxiu del líder opositor rus Aleksei Navalni
Imatge d'arxiu del líder opositor rus Aleksei Navalni / Shamil Zhumatov (Reuters)

El portaveu del govern alemany, Stefen Seibert, ha confirmat que l’opositor rus Aleksei Navalni va ser enverinat amb una substància usada en la producció d'armes químiques i que pertany al grup de l'agent tòxic Novitxok, basant-se en els exàmens toxicològics de l'hospital universitari de La Charité.

Navalni està ingressat a Alemanya, on va ser traslladat en coma i en un avió medicalitzat des d'un hospital de Sibèria després que patira un col·lapse.

La portaveu del polític, Kira Yarmysh, que l'acompanyava en el viatge ja va assegurar que la principal hipòtesi és que Aleksei havia sigut enverinat amb “alguna cosa barrejada amb el te”. Yarmysh va recordar que fa un any, quan es trobava reclòs en un centre de detenció, Navalni ja "va ser enverinat".

Espanya hi reclama una "investigació exhaustiva"

El Ministeri d'Afers Extrangers, UE i Cooperació ha reclamat al govern rus una "investigació exhaustiva sobre l'enverinament" de Navalni, així com "l'enjudiciament dels responsables. "L'ús d'agents químics suposa una fallada inacceptable del Dret Internacional per part de Rússia", ha sentenciat el departament que dirigeix Arancha González Laya.

Els metges que el tracten a Berlín han assegurat que l'opositor rus està millorant, encara que continua a la unitat de cures intensives.

També et pot interessar

stats