Google haurà de pagar una multa de 4.343 milions

La Comissió Europea el condemna per abusar de la seua posició dominant per a controlar el mercat i eliminar la competència.

Aquesta és la sanció més alta imposada mai per Brussel·les a una empresa
Aquesta és la sanció més alta imposada mai per Brussel·les a una empresa
18 de juliol 2018 - 17:35

La Comissió Europea ha imposat una multa de 4.343 milions d’euros a Google per abús de posició dominant amb el seu sistema operatiu Android, el més habitual en els telèfons mòbils. Concretament, per obligar a instal·lar les seues aplicacions, cosa que la Comissió considera una mala pràctica comercial. Aquesta és la sanció més alta imposada mai per Brussel·les a una empresa, i s'uneix a la que ja li van posar l'any passat, de 2.424 milions per abús de domini en afavorir el seu servei de comparació de compres en el seu motor de recerca.

La comissària europea de Competència, Margrethe Vestager, ha assenyalat que Google imposa diferents restriccions per a assegurar que el tràfic dels dispositius Android va al motor de recerca de la companyia, cosa que, segons Brussel·les, ha negat als rivals la possibilitat d’innovar i competir pels seus mèrits i, als consumidors, els beneficis derivats d’aquesta competència.

Concretament, Brussel·les al·lega que Google va exigir als seus fabricants que preinstal·laren els seus serveis de recerca, Google Search, i el seu navegador, Chrome, com a condició per atorgar-los la llicència d’ús de la seua tenda d’aplicacions.

La investigació de la Comissió, que es va iniciar el 2015 ha conclòs que aquestes pràctiques formen part d’una “estratègia” de Google per a consolidar la seua posició dominant i violen les normes de competència europea. Google ja ha anunciat que recorrerà contra la multa.

També et pot interessar

stats