El gener més calorós a la Terra

La temperatura global va ser la més elevada des què es tenen registres.

Una de les bases del Servei Nacional de Meteorologia argentí, situada a l’Antàrtida
Una de les bases del Servei Nacional de Meteorologia argentí, situada a l’Antàrtida / Efe

El gener passat va ser el més calorós des que es tenen registres de la Terra, segons les dades de l'Administració Nacional d'Oceans i Atmosfera. La temperatura global de la superfície oceànica i continental va ser la major documentada en un mes de gener en els 141 anys des que es tenen registres, amb 1,14 graus Celsius per damunt de la mitjana del segle XX.

Aquesta temperatura supera el rècord que es va assolir el gener de 2016 amb 0,02 graus centígrads superiors a la mitjana. Així, el planeta ha viscut els quatre geners més calorosos des de 2016 i els deu amb temperatures més càlides des de 2002.

Per hemisferis, el del nord va tindre en 2020 el primer mes de l'any més càlid des que hi ha registres, amb 1,5 graus centígrads per damunt de la mitjana del segle XX; mentre que l’hemisferi sud va registrar el segon gener més calorós amb 0,78 graus C per damunt de la mitjana.

L'agència també ha subratllat que no es va batre el rècord de temperatures més baixes en un mes de gener en cap àrea del món.

També et pot interessar

stats