El gel antàrtic ha retrocedit en 2,6 milions de quilòmetres quadrats respecte a 1981-2010

L'Institut Antàrtic Argentí ha informat que des de l’any passat l’aigua congelada ja havia baixat a valors menors a la mitjana

Bahía Paradise Antàrtica
Bahía Paradise Antàrtica / Wim Hoek

L’extensió del gel antàrtic és inferior en més de 2,6 milions de quilòmetres quadrats a la mitjana del 1981 al 2010, segons ha informat aquest dimarts científics de l’Institut Antàrtic Argentí (IAA). El gel marí de l’Antàrtic és el mar que es congela per les baixes temperatures, principalment durant l’hivern, i es descongela en gran part a l’estiu, una extensió mesurada per satèl·lits, que compten els quilòmetres quadrats congelats diàriament.

En el seu compte de Twitter, la IAA ha mostrat una imatge de l’Antàrtida rodejada per una línia groga que representa la mitjana de l’extensió màxima del gel en la sèrie de mesura entre 1981 i 2010.

L'Antàrtida cobreix una superfície aproximada d'uns 14.000.000 quilòmetres quadrats, dels quals menys de l'1% constitueixen àrees lliures de gel. És el continent més fred, més sec, més ventós i amb major altura mitjana —més de 2.000 metres sobre el nivell de la mar— del planeta.

També et pot interessar

stats